01 Δεκεμβρίου, 2006


Η έκθεση Em-body τελείωσε για τη Βέροια. Χθές το μεσημέρι έγινε η αποκαθήλωση που καθυστέρησε ούτως ή άλλως. Άν όλα πάνε καλά θα την ξαναστήσω στη Θεσσαλονίκη. Απολογισμός; Σε ότι αφορά εμένα: Όλα έγιναν στην ώρα τους και όπως έπρεπε. Η φωτογράφιση κράτησε μιάμιση ώρα. Κύλησε ομαλά και όπως την είχα σχεδιάσει. Η "επεξεργασία" των φωτογραφιών κράτησε μερικούς μήνες. Και δεν είχε να κάνει με τεχνικά ζητήματα αλλά κυρίως με αισθητικά. Η απόφαση να εκτεθεί ένα μέρος απο την σειρά αυτήν ελήφθει σε μερικά λεπτά. Τότε ήταν που εμφανίστηκαν τα ποιήματα του Θανάση Γεωργιάδη και χρειάστηκα την συνεργασία του Στέλιου Ψευτογκά για τα graphics. Οι στιγμές που έζησα βλέποντας τις φωτογραφίες στον τοίχο ήταν ζωντανές και με κράτησαν ξύπνιο τους τελευταίους μήνες. Είναι ένας δρόμος!
Σε ότι αφορά τους άλλους: Έκπληξη, συγκίνηση, προβληματισμός, επικοινωνία, αναγνώριση.
Ελπίζω σε συνέχεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως αυτόπτης μάρτυρας της έκθεσης Em-body έχω να δηλώσω ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Οι φωτογραφίες ήταν επαγγελματικού επιπέδου τραβηγμένες από έναν ξύπνιο εραστιτέχνη. Το κατόρθωμα ήταν ότι αποτύπωσε, "γράπωσε" την χορευτική κίνηση, χωρίς να την εγκλωβίσει. Μικρές πεταλουδίτσες, έτοιμες να ξεφύγουν από το φωτογραφικό χαρτί. Είναι μαγκιά, όπως και να το κάνουμε, ενώ ο φωτογράφος, ο δημιουργός έχει την εξουσία του μέσου, να το χρησιμοποιεί χωρίς αυταρχισμό.
Ας ευχηθούμε η έκθεση να φτεροκοπήσει ως την Αθήνα.
Στέλνω φιλιά και φιλία στην γλυκιά Βέροια!

Θωμάς Λιόλιος είπε...

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Για τον αυταρχισμό στη χρήση του μέσου εννοώ. Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και εύχομαι κι εγώ να κατέβει η έκθεση στην Αθήνα.

(Και κρατάω αποκλειστικά για μένα τα φιλιά).