23 Μαΐου, 2006


Καλημέρα,
Πέρασαν αρκετές μέρες απο το τελευταίο post. Συνέβησαν αρκετά γεγονότα. Καί μέσα μου και γύρω μου. Αυτή τη στιγμή είμαι φορτωμένος απο τις εικόνες του Αγίου Όρους απο όπου γύρισα χθές το απόγευμα. Πάλι η ίδια αίσθηση. Η ίδια όπως όλα αυτά τα είκοσι και... χρόνια που το επισκέπτομαι: η θαλπωρή και ο "φωτισμός" στις ακολουθίες. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική, τα έργα τέχνης, οι θησαυροί δεν μ'αφήνουν αδιάφορο αλλά αυτό που νοσταλγώ όταν φεύγω απο κει είναι οι νυκτερινές ακολουθίες. Νιώθω ότι υπάρχω! Οτι βρίσκομαι, εγώ, ολόκληρος, παρών σε τόπο και χρόνο και ταυτόχρονα πέρα απο τόπο και χρόνο. Και φωτίζεται η ζωή μου σε όλες της τις γωνιές. Δεν μπορώ να κρυφτώ.
Και η επαναφορά στόν "κόσμο" έγινε χθές με δραματικό τρόπο. Με ένα τηλεφώνημα έσβησαν οι οσμές του θυμιάματος, οι εικόνες φωτός και ο ήχος ανθρώπινων βημάτων στο δάσος. Με ένα τηλεφώνημα! Έκανα πάλι το ίδιο λάθος. Ξέχασα πόσο ευαίσθητα είναι όλα αυτά στην παραμικρή ταραγμένη συμπεριφορά που φέρνει βία. Δεν έχω καμμία δικαιολογία. Κι ας ήταν το τηλεφώνημα στον άνθρωπο που παραδίδω τα πάντα.
Και βρίσκομαι σήμερα με ένα σύννεφο στα μάτια και την ψυχή να αντιμετωπίζω τον κόσμο. Δύσκολη μέρα.
Γράψτε μου. Βοηθάει κι εμένα κι εσάς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kατά λάθος έγραψα σε προηγούμενο post αυτό που ήθελα

fil είπε...

΄Αγιον Όρος.......
μέρος μαγευτικό, ουράνιο, ζηλευτό!!!!!!
εκεί που νοιώθεις ότι ο εαυτός σου επανέρχεται στο "κατά φύση" όπου οι παλμοί της καρδιάς χτυπάνε σε χαρμόσυνους ρυθμούς, σε ρυθμούς αναστάσιμους αναγγέλλοντας στο υπόλοιποoν σώμα ότι ...εδώ είμαστε τα βρήκαμε, ας χαρούμε!!!!!!
Και για να το πω απλά …….σαν να πήρες 10 lexotanil και χαλαρώνεις……είναι η φιλοξενία των Πατέρων που η ζεστασιά της προσευχής τους σε ηρεμεί …..διώχνει τη φασαρία, το άγχος της κοσμικής ζωής μας!!!
Νάσαι καλά φίλε που μου το θύμισες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Hello
http://psbtrainer.com/ - valium drug
Amnestic effects may be associated with inappropriate behavior.
[url=http://psbtrainer.com/]diazepam online[/url]
IM injecton can result in local pain.
cheap valium

The most commonly reported undesirable effects of Valium injection are fatigue, drowsiness and muscle weakness which are dose-related.